Mahallenin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Jeolojik bulgulara göre yeryüzünün geçirmiş olduğu jeolojik zamanlardan İkinci Zamana(Mezozoik Zamana) kadar dayandığı sanılmaktadır. Bugünkü ovanın 25-30 metre derinliklerinde bina, yol, köprü gibi kalıntıların olduğu görülmektedir.
Mahallenin ilk zamanlarda Alaşehir'e bağlı ve bugün komşu mahalle olan Cabertarar'ı (Özpınar'ı) da içine alan, şehir görünümlü bir köy olduğu anlaşılmaktadır. O zamanlar burada yaşayanların "Bey, Ağa, Efendi" gibi lakaplarından burasının zamanında gelişmiş bir şehir olduğu düşünülmektedir. Köyün dağınık olması ve köylülerin dağlardan çalı-çırpı toplamaları nedeniyle buraya "ÇOKKÖY", daha sonraları ise "ÇÖPKÖY" denilmiştir. Bilinen zamana göre "Hacılar Tulüağaoğulları" ve "Şerif Ağa Oğulları" köyün temel kurucularıdır. Daha sonra köyde çıkan büyük yangında bu ağa takımı, köyden çeşitli yerlere göç etmiş ve köy küçülmeye başlamıştır. Bu küçülme nedeniyle köylüler arasında, "köy artık çöplük olacak" lafı dolaşmaya başlamış ve köyün adı "ÇÖPKÖY" olarak kalmıştır. Çöpköy adı, ağaçlandırma çalışmalarından sonra ve çimenlik bir tepenin eteğinde kurulmasından dolayı, 1984 yılında "ÇİMENTEPE" olarak değiştirilmiştir.
Mahallenin eskiden büyük bir yangın yaşadığı, halen toprak altından çıkmaya devam eden bulgularla kanıtlanmıştır. Çevrede değişik uygarlıklar yaşamış ama bugün bunların isimleri bilinmemektedir. Mahallede sonu bilinmeyen bir dehliz, yıkılmış surlar, hamam ve eski mezarlıklar vardır.
Eski köyün büyük bir bölümü, 1969 yılında meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde yıkılmış, 10 kişi hayatını kaybetmiştir. Köydeki taş yapı binaların tamamının hasar görmesi üzerine devlet tarafından prefabrik binalar yapılarak hak sahiplerine 30 yıl ödemeli olarak verilmiş, depremden sonra kontenjan tanınarak mahalleden çok sayıda kişi Almanya'ya işçi olarak gönderilmiştir. Mahallenin yerleşimi planlıdır. Evlerde içme suyu ve kanalizasyon vardır. Mahallede sağlık ocağı vardır ve buraya haftada bir gün aile hekimi gelmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
Mahallenin iklimi Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Doğusunda Kahramanlar, batısında Çanakçı, güneyinde Tırazlar ve kuzeyinde Özpınar Mahalleleri vardır. Yine doğusunda Asar Dağı, kuzeyinde Domuzcan ve Omurbaba Dağları bulunmaktadır. Mahallenin büyük akarsuyu yoktur. Kuzeyden gelen ve mahallenin batı yönünden akan "Ağıl Çayı" ve köy içinden geçen "Demirlik Deresi" vardır. Bunlar genellikle kış aylarında akar.
Köyde beş derslikli bir ilkokul vardır. Eğitim-öğretime 1945-1946 yılında başlamıştır. Daha önce öğrenciler Çanakçı Mahallesi'nde okumuşlardır. İlkokul dördüncü sınıftan mezun olan öğrenciler Tırazlar Hüseyin Gümüşlü Ortaokulu'na taşınmaktadırlar. Mahallenin hayırseverlerinden Celal MADAN, 2018 yılında beş derslikli yeni bir okul inşaatına başlamış, inşaat sürerken vefat etmiştir. Daha sonra oğlu Mustafa MADAN inşaatı devam ettirmiş ve okul binası devlet katkısıyla tamamlanarak 12/04/2021 tarihinde hizmete açılmıştır.
Adres:
Çimentepe Mahallesi Beşevler Caddesi No38 Sarıgöl MANİSA 45477
Telefon
0 236 868 40 01